Uitzwaaien WINK-batterijtrein
Trein vol
verhalen

Uitzwaaien WINK-batterijtrein

Terug naar overzicht

Vanmiddag is de WINK-batterijtrein uitgezwaaid in Mariënberg! Vanavond vindt de eerste testrit plaats op het traject van Almelo naar Hardenberg en vrijdagavond doen wij hetzelfde kunstje nog een keer van Arnhem naar Doetinchem. Doel is om duurzame alternatieven te testen op niet geëlektrificeerde trajecten.

Machinist Edwin heeft de primeur om de batterijtrein te besturen: “Ik vind het echt heel leuk om hieraan mee te doen. Normaal rijd ik met een elektrische trein (EMU) op de Vechtdallijnen en met dieseltreinen (DMU) op traject Almelo-Hardenberg en in Achterhoek-Rivierenland.”

Publiek dat nieuwsgierig is geworden naar de batterijtrein: zaterdag opent de WINK-trein van 10.30 tot 13.30 op station Doetinchem haar deuren en is iedereen welkom om te komen kijken!

Inspirerende stadswandeling vanaf station Stavoren

Stavoren is de laatste halte van de Spoorlijn Leeuwarden-Stavoren. Toch is Station Stavoren niet een doodlopend eindpunt. Vanaf het station kun je namelijk beginnen met je volgende reis: een inspirerende en avontuurlijke stadswandeling van VVV Waterl...

Lees meer