Het best bewaarde geheim rijdt nu rond door Groningen en Fryslân
Trein vol
verhalen

Het best bewaarde geheim rijdt nu rond door Groningen en Fryslân

Terug naar overzicht


Vanaf 20 mei 2022 wanen treinreizigers zich in het rijke landschap van Westerwolde als ze de Arriva WINK-trein met de naam Westerwolde binnenstappen. De gemeente Westerwolde en Arriva geven reizigers in de trein op de wanden rondom het toilet een kijkje in een verrassend veelzijdig gebied in de zuidoostelijke punt van Groningen: Westerwolde. Vandaag werd het ontwerp van de toiletwand gepresenteerd tijdens een symposium in Westerwolde.

Best bewaarde geheim

Burgemeester Jaap Velema is erg enthousiast over de Westerwolde trein: “Ik ben er ongelooflijk trots op dat wij nu onze eigen treintoestel hebben bij Arriva. Ik wil alle initiatiefnemers en iedereen die op ons gestemd heeft daar heel erg voor bedanken. En uiteraard ook Arriva! Het is mooi dat we met deze trein aan de rest van Nederland kunnen laten zien hoe mooi ons gebied is.” In Westerwolde zijn historische vestingstadjes te vinden, een middeleeuws klooster en een indrukwekkende burcht. Maar ook oerbossen, heidevelden en kronkelende beken. In de trein is dit allemaal te zien.

Arriva bespaart 223.000 liter water met waterarm wassen van treinen in het noorden

In 2025 wil Arriva CO2-neutraal werken, hiervoor onderneemt Arriva verschillende initiatieven. Een van de initiatieven is een pilot in Leeuwarden, waar 18 WINK-treinen waterarm worden gewassen....

Lees meer