Rob | teammanager vertelt
Trein vol
verhalen

Rob | teammanager vertelt

Terug naar overzicht

“Ik ben al sinds 1986 werkzaam in het openbaar vervoer. Ik ben begonnen als stationsassistent. Eerst bij NS en in het jaar 2000 ben ik overgegaan naar NoordNed, de voorganger van Arriva. Toen Arriva 15 jaar geleden de concessie won ging ik dus over naar Arriva. Ik ben nu teammanager in Groningen en stuur de machinisten aan. Tijdens mijn werk geniet ik van de omgang met mensen. In de breedste zin, van klantcontact tot het contact met de machinisten en stewards. Het openbaar vervoer is nooit saai namelijk. En het belangrijkste in mijn werk vind ik de veiligheid, voor de reizigers én onze medewerkers.

Ook maken we als collega’s soms bijzondere momenten mee. Een tijdje geleden ging ik samen met Patrick als steward om 21.20 uur met de trein richting Nieuweschans. Het was een donderdagavond en ik had last van een enorme migraineaanval. Ik had dit ook al aangegeven bij Patrick. Nadat we vertrokken waren uit Groningen ging ik mijn ronde doen. Halverwege de tweede coupé zag ik een man die ik herkende van de televisie. Hij is een klankschaal genezer. Ik dacht nog, misschien kan hij wat aan mijn gigantische hoofdpijn doen. Hij keek me aan en zei ‘vraag het maar’. Ik schrok me rot en liep snel door. Dit vertelde ik Patrick toen we stil stonden op station Kropswolde. Hij stimuleerde me om er gewoon heen te gaan. Een stukje verder was de trein een stuk leger, het moment om nog even naar de man toe te lopen. Hij stond op en zei meteen dat ik last van mijn hoofd had. Hij pakte mijn arm, kneep in mijn hand, net boven mijn elleboog en in mijn nek. Ik voelde de hoofdpijn door de zenuwen naar mijn voeten zakken, weg migraine. Totaal verbouwereerd en overdonderd heb ik het Patrick vertelt en heb gewoon mijn dienst zonder hoofdpijn kunnen afmaken. Heel bijzonder.”

Het Wad-trein, feestelijk onthuld door Wad-operazanger Albert Bonnema

Vanaf woensdag 23 juni waan je je bijna op het Wad als je de nieuwe WINK-trein van Arriva binnenstapt. Albert Bonnema, operazanger van onder ander de Wadopera bij Paesens-Moddergat, onthulde met een prachtige passage uit Grimes deze speciale trein. V...

Lees meer