Jopie Huisman
Trein vol
verhalen

Jopie Huisman

Terug naar overzicht

Jopie Huisman was kunstschilder, gewiekst koopman, palingroker, antiquair, verhalenverteller, voddenboer, charmeur, fantast, entertainer en nog veel meer. En in al die dingen was hij ook vooral een verbinder, want als je bij Jopie thuis kwam, ontmoette je allerlei soorten mensen. Koperhandelaren uit Zeeland, politici, kunstkenners, cabaretiers, de buurman; de kamer zat vol. En Jopie, met zijn gevoel, zijn intelligentie en zijn scherpe blik, leek te begrijpen wat ze gemeen hadden en wat niet. Maar wat had Jopie zelf nou precies, dat maakte dat iedereen bij hem wilde zijn, met hem wilde werken en uren naar hem kon luisteren?

In deze podcast gaan we op zoek naar de verhalen van en over deze ‘Rembrandt van de 20e eeuw’. En als je die hoort, dan lijkt het of de schilder naast je zit en blijf je zelf ook nog even hangen.

Gerrit Krol en Groningen

Gerrit Krol, dichter en wiskundige, is een van de naamgevers van een Arriva-trein die door Groningen en Friesland rijdt. Wat heeft de dichter met zijn plaats van herkomst te maken? Alles. Zoals hij zelf zei: ‘Op het plaatsnaambord “Groningen...

Lees meer