Friese en Groningse Scheurkalender
Trein vol
verhalen

Friese en Groningse Scheurkalender

Terug naar overzicht

De Friese en Groninger Scheurkalender laat zien wat de inwoners beweegt. Ieder jaar een unieke verzameling van persoonlijke foto’s, gedichten en korte verhaaltjes.

Old en Nij van Karin Kamminga is een van de 320 inzendingen uit de Groninger Scheurkalender. Inzenders laten zien wat hen in Groningen beweegt. Op treinvolverhalen.nl lichten enkele fotografen hun keuze toe. 

“Een merkwaardig contrast: een lege Peperstraat met op de achtergrond het nieuwe Forum, de plek waar dagelijks honderden mensen – jong en oud – elkaar zouden gaan ontmoeten. De lege straten zijn het resultaat van de intelligente lockdown in het voorjaar van 2020. Alsnog genoot ik tijdens een fietstocht door het centrum van Groningen van een rijk kleurenpalet en een prachtige lichtinval.” 

Karin Kamminga | Groningen

Oerol Overal

Sinds kort rijdt de Oerol-trein door het landschap in het Noorden. Een van de nieuwe WINK-treinen van Arriva is omgetoverd tot een heuse Oerol-trein. Babs Gons is sterk verbonden met Oerol en weet als geen ander het Oerolgevoel te verbeelden. In 2018...

Lees meer